Trött

Har varit sjukt trött hela dagen. Hade helst legat kvar i sängen och sovit några timmar till. Tog igen det nu efter jobbet iaf :) Har legat och slöat/sovit i nya sängen i snart två timmar. Tyckte det var dags att gå upp och äta något snart. Fattar inte att jag är så trött jämt! Känner mig aldrig riktigt utvilad.. Ska bli ruskigt skönt med semester, bara två veckor kvar nu...

Fick precis ett MMS från Fia, hon skulle vara snäll och titta till Primo idag. Så här fin var han...


Får ta tag i det där imorgon, med lite tur har han gnott av sig det mesta ;) Han kan verkligen inte låta bli att rulla sig! Speciellt när det regnar är det extra roligt!

Sommarlov

Nu har Primo fått sommarlov. Var i Strängnäs igår och tävlade de två sista klasserna för säsongen (LB:1 och LA:1). Han kändes bra på framridningen inför första starten, lite matt bara. Gick in på banan och gjorde väl ändå ett hyffsat program med tanke på hur seg han var. Slutade på dryga 55% och det kändes rättvist! Tyvärr var det stenhårt underlag och han är riktigt känslig för det! Fick inte riktigt fram honom till handen, tror det hade mycket med underlaget att göra!
Inför nästa klass fick han vänta 2 timmar. Han var jätteduktig i transporten, är riktigt stolt över honom! :) Kände redan på framridningen inför andra klassen att han var väldigt trött! Tänkte nästan stryka mig, men bestämde mig trots allt för att rid och ge honom (och mig själv) lite rutin på att tävla.
Han blev tittig och skyggade för det mesta så fort vi kom in på banan! De senaste tävlingarna har jag mest fisridit för att få runt honom på ett schysst sätt, men nu kände jag att det var dags att ta itu med problemet! Så jag red.. Inte snyggt på något vis, men när han försökte häva sig inåt knackade jag på honom ett par ggr. Han har haft lite svårt att lyssna på mig inne på banan och delvis är det nog mitt fel som inte säger till honom på skarpen!
Programmet blev väldigt blandat, allt från 3 till 7. Landade på 45% vilket också var helt rätt med tanke på att jag tog en fight på banan..Förhoppningsvis lyssnar han bättre i höst när tävlingarna drar igång igen!

Det var en riktigt lång dag iaf, upp till stallet runt 7 för att släppa ut hästarna. Tillbaka vid 10 för att fixa Primo, kom fram till Strängnäs vid 13.15 och var hemma i stallet efter 19 någon gång! Snacka om att jag var sliten! Avslutade kvällen med lite sushi, det var jag värd tyckte jag!

Nu ska Primo som sagt ha några veckors välförtjänt sommarlov! Vi kommer bara lalla runt i skogen, kanske löshoppa lite. Tanken är iaf att han ska slippa gå på banan och bara få vara häst! :) Sen kommer vi igen...

Schizofren eller nåt

Jo, nu är jag säker.. Min häst har multipla personligheter! Inte bara två, utan minst tre! Igår var han jävligheten själv, idag kalas! Åkte till min tränare och så fort han kommer dit spetsar han öronen och gör allt jag ber om! Sjukt att han är så knepig hemma ibland!

Sitter och laddar inför morgondagen, är inte ett dugg nervös som vanligt! Jag som är en sån sjuk tävlingsmänniska blir helt tvärtom när det gäller hästen. Jag går in med inställningen att det är vi två som tävlar och har han en dålig dag kan jag aldrig bli arg på han för det. Miljön är ju så annorlunda mot hemma och han är orutinerad! Jag tycker han är duktig bara vi kommer runt banan utan massa utfall ;)

Dags att sova snart, ska upp vid 7 och släppa ut hästarna. Är förresten lite sugen på att gå ut imorgon, men har sista start runt 18 så det lär jag väl aldrig orka!

Min säng har kommit iaf, ska hämta den på söndag! Ska bli otroligt skönt att få en ny säng!!

Hästjäkel..

Min häst kan verkligen gå mig på nerverna.. Anledningen till att köpte en valack var att jag inte klarar av ston! Så visar det sig att hästen har multipla personligheter och leker sto vissa dagar när vi tränar i paddocken! *Grrr*  Envisare häst går nog inte att få tag i! Det började jättefint, han kändes mjuk och fin nästan på en gång, men sen tyckte han väl att jag krävde för mycket och då finns det helt plötsligt spöken var tredje meter! Går ju för sjutton inte att få något vettigt uträttat förutom att ödsla energi på att hålla sig kvar på hästen och vara irriterad. Ska åka till min tränare imorgon, där sköter han sig mycket bättre av någon anledning!
Han ska få en paus från vår paddock hemma i några veckor nu, känns så trist att det ska bli bråk varenda gång...

Min lillasyster följde med mig till jobbet idag. Satte henne på att packa kuvert med handböcker, samt sätta adresslappar på :) Hade jag behövt göra det själv hade det tagit lång tid eftersom jag blir avbruten hela tiden av telefon eller kollegor, så hon gjorde verkligen nytta iaf!

Sex and the city - The movie

Kom nyss hem från bion. Filmen uppfyllde faktiskt mina förväntningar, tyckte den var riktigt bra för att vara baserad på en serie! Fick bita mig i läppen ett par gånger för att inte sitta och fulgråta på bion. :) Helt klart värt pengar (eller rättare sagt biocheckarna från jobbet) Kan mycket väl tänka mig att köpa filmen sen när den kommer ut...

Nu är det fotboll iaf! Kikade lite smått hemma hos Lollo när vi kom hem till henne efter bion och då lyckades turkarna smacka dit första målet! Kom hem 10 min senare och det står 1-1.. Jag hoppas turkarna vinner, vore jäkligt coolt med Turkiet-Ryssland i en EM-final! Fast där satsar jag fortfarande mina pengar på Ryssland! De har spelat så otroligt bra hela turneringen, verkligen chockat motståndarna! Me like!

Eftersom jag är lite klantig så kanske jag skulle ha veckans klantighet med här på bloggen. Har ännu inte gjort något den här veckan, men vem minns inte lysröret? Eller det trasiga däcket jag körde runt med Ja, gott folk, det kommer definitivt komma mer av den varan!

Bonusbild på Sixten och Cathy


Måste ju visa upp de två små sötisarna som också ingår i familjen.. Gammeltant Cathy, snart 7 år och Snixten 6,5 år myser bredvid varandra i soffan!


Movie night

Ska på bio med Lollo ikväll. Lite kul måste man väl ha när man fyller år och allt? Hästen får vila idag, kan han gott behöva.. Han har haft några hårda veckor nu.. 
Har hyffsat stora förhoppning på "Sex and the city"-filmen, även fast filmer baserade på serier brukar vara rätt usla.

Allt lugnt på jobbet idag iaf, har lite sturl med en leverantör som ändrar priserna hela tiden! Bara att pusha på och se till att få sin vilja igenom :)
Imorgon ska jag bjuda på tårta tänkte jag.. Åkte stan runt för att hitta en lämplig som det inte är massa marsipan eller grädde på. Det var lättare sagt än gjort! Slutade med att jag fick beställa en jordgubbstårta som jag får hämta 6.15 imorgon innan jag drar iväg till jobbet!

Håller tummarna för att de ringer om sängen imorgon!! Vore så skönt att få en mjukare säng att knoppa i!

Ännu en dag...

Dagarna bara rusar förbi, jag hinner knappt tänka efter vad jag hunnit gjort! Eller ja, 2*35 min sitter jag i bilen till och från jobbet.. 8 timmar jobbar jag och resten av tiden fram till typ nu spenderar jag i stallet. Fast jag gillar det, har ingen aning om vad jag skulle hitta på om dagarna inte såg ut så här!
Red ut en sväng med Sara och Brosnan idag. Vi red en ny sväng, jag har ridit den ett par gånger och Sara hade aldrig varit där! Det gick jättebra, vi hoppade över diken, kryssade mellan släpvagnar och soptunnor och hoppade lite små nerfallna träd i skogen :)

Jag hoppas att jag får sängen jag beställde nu på torsdag. Vore skönt att få sova i en skön säng för en gångsskull!

Ikväll börjar "Morden i Midsomer" också! Då är det verkligen sommar! =D

Hemma...

Är hemma idag.. Köpte thai-mat igår och för andra gången på två veckor har jag blivit matförgiftad från samma ställe!! Synd, för jag gillar maten där så mycket!
Har knappt sovit inatt och det beror inte bara på maten.. Måste köpa mig en ny säng, nu har jag haft ont i ryggen i ett par år pga den här hårda sängen jag har!

Har gjort upp ett litet träningsschema för veckan också nu när det är tävling på gång!

Måndag: Vila
Tisdag: Träna för tränare eller bara själv hemma
Onsdag: Skritta ut
Torsdag: Träna för tränare eller bara själv hemma
Fredag: Trimma
Lördag: Tävling
Söndag: Lugn tur ute

Sen får Primo en välförtjänt semester! Första två veckorna kommer bara bestå av lite lunkande i skogen och sedan kommer han stå helt i två veckor ungefär.. Han behöver få smälta allt, det har gått så fort nu på våren! Känns trist om han ska tappa arbetslusten när han är så positivt inställd!

Tränat med trött häst

Ja, inte var han direkt pigg och uppåt idag.. Fick ändå en ganska bra känsla, han var väldigt mjuk och lösgjord, men kändes matt och trött. Det beror nog på att han bott ute dygnet runt i en vecka nu ;)

Tränade lite förvänd galopp, han gör den förvända vänstergaloppen jättebra, men höger orkar han inte riktigt med ännu! Iaf inte på volt.. Rakt spår är inga problem och tur är väl det med tanke på att det ingår i programmet vi ska tävla på lördag.

Slänger in lite kort från idag.



Träning idag!

Tänkte åka iväg till ridhuset och träna idag. Vi ska ju tävla nästa lördag så då behöver vi trimma lite ;)
Igår blev det lugnt iaf, jag stannade hemma och kollade på fotboll. Gissade rätt också, var säker på att ryssarna skulle vinna redan efter 5 spelade minuter! De var hetare helt enkelt! Känns inte så tokigt längre att vi fick stryk av dom.. Jag ska nog hålla på Ryssland nu resten av EM!

Lägger kanske upp lite kort från träningen senare idag om jag lyckas få med mig någon fotograf!

Ikväll då?

Sitter för fullt och funderar på om jag ska åka till Mälarbaden även ikväll.. Festen fortsätter och det kan säkert bli kul om det är fint väder! Jag väntar några timmar till innan jag bestämmer mig tror jag!

Tänkte att jag skulle använda mitt kök för första gången på X antal veckor så jag var förbi Hemköp och handlade. Tanken var att jag skulle göra köttfärssås, men just nu orkar jag inte ens resa mig ur soffan. Kanske blir en pizza eller nåt istället :)

Jaha...

Midsommar är över.. Måste säga att jag är lite besviken, har tyckt att de tidigare åren har varit roligare! Det var trevligt och så igår, fast jag hade nog lite för höga förväntningar.

Dagen började sådär, i bilen på väg till festen började det regna, ganska så rejält också! När vi väl kom dit visade det sig att hela partytältet hade blåst iväg och gått sönder lite grann.. Efter lite bök och strul var iaf tältet på plats igen och vi kunde börja äta. Sill och potatis till "förrätt" och grillat efter det. Riktigt gott med grillat kött!! Sen var det jordgubbar och glass till efterrätt, mums!
Festen fortsätter idag, rätt många sov kvar där ute..  I tält!! Jag frös nåt så fruktansvärt så det var riktigt skönt att komma hem till sin egen säng och få krypa ner under mitt varma täcke.

Jag måste iaf ut och hämta min bil idag, nu känner jag inte alls att jag vill stanna kvar där och titta på när alla andra festar.
Usch vad less jag blir.. Jag är nog alldeles för snäll egentligen, då blir det tydligen så här...

Midsommar

Då var det midsommar igen.. Alltid lika trevligt att träffa det så kallade "midsommar- och nyårsgänget". I år blir vi ganska många fler än vanligt, tror det kommer bli riktigt schysst! Hoppas Lollo tar med sin badring hon införskaffade förra året, jag hade kramp i magen efter att ha sett henne och Karin krampaktigt hålla sig fast i ringen som studsade efter båten!

Dagen till ära har jag köpt mig en klänning! De som känner mig vet att jag inte är någon klänningsmänniska egentligen, men den här var otroligt söt!
Så här ser den ut...


Men innan det är dags att dra sig mot Mälarbaden ska jag rida ut en sväng. Primo har varit lite seg ett par dagar, helt normalt så här i början av betet! Eftersom vi ska tävla nästa lördag känner jag att jag ändå måste hålla igång honom! Den här gången har jag anmält mig till två klasser. Han har varit väldigt spänd och okoncentrerad tidigare så nu ska jag göra ett expriment och se om han är en sån häst som behöver en förklass för att coola ner lite.. Ska dessutom peta i honom Cavalor Calm några dagar innan tävlingen och se om det ger någon effekt!

RSS 2.0